6 de grondgedachte waarom foto’s wijst

Waarom zijn foto’s belangrijk?

Het is een vraag die we allemaal op een of ander moment stellen. Waarom blijven we uiteindelijk om 4 uur ‘s ochtends wakker worden voor {{foto}} het aanbreken van de dag, zodra we vermoedelijk warm en comfortabel in de matras liggen? Waarom zullen we urenlang bezig zijn met het aanpassen van onze composities en het leren van de basisprincipes van foto’s zodra we vermoedelijk televisie kijken of met collega’s uit zijn?
En op sommige dagen, wanneer we nu geen enkele creativiteit meer hebben en het indrukken van de ontspanknop net het moeilijkste probleem op deze planeet lijkt te zijn, gaan we door met volharden – maar waarom? Waarom zijn foto’s zo boeiend?

Wat motiveert ons om ervoor te zorgen dat we gaan?

In deze tekst ga ik zes de grondgedachte delen waarom ik denk dat foto’s punten hebben. Hopelijk maken deze ideeën het gemakkelijker om leesbaarheid en motivatie te vinden – en kunnen ze u aanmoedigen om afbeeldingen te pakken, zelfs als het lijkt alsof alle problemen zinloos zijn en het is het beste om de digitale camera zonder afwerking neer te zetten.

Laten we beginnen.

1. Onze foto’s vertellen ons wat voor ons essentieel is

Als je mensen vraagt ​​welke bezittingen ze uit hun brandende woning kunnen redden, is een van de vele essentiële opties die vaak worden gebruikt een {{een foto}} album of een computer met al hun digitale afbeeldingen. Overwegingen grijpen, is het niet? We zouden foto’s van onschatbare sieraden in beslag nemen, zelfs in paniekmomenten. Deze impuls om ervoor te zorgen dat we onze opgenomen herinneringen niet verliezen, is een robuuste drive, een die ons heel veel vertelt over de uitvoering van foto’s in ons leven – en spreekt tot onze bereden moet onze meest dierbare momenten in beelden distilleren. We beschermen de vereiste gebeurtenissen en verschillende individuen in ons leven. De ceremonies van start- en verjaardagen, huwelijken en jubilea, vakanties en nieuwe huizen worden allemaal geregistreerd omdat ze ertoe doen. Foto’s zijn onze niet-openbare verhalen, een tijdlijn van ons leven gevuld met gezichten en plaatsen waar we van houden. Ze zijn ons verhaal, dat we vervolgens met anderen gaan delen. Uiteindelijk komen de tonnen foto’s die we maken samen om een ​​verhaal van ons leven te typen.

2. Foto’s maken deel uit van onze nalatenschap

Ik herinner me dat ik op een in elkaar gezette stoel zat als resultaat van het overhandigen van een speeltuin waar de kinderen in aanmerking kwamen voor de jaarlijkse faculteit {{foto}}. Overal bij de ingang zaten de docenten, en achter hen waren tonnen kinderen keurig gepoetst en geüniformeerd. Heel de kortste seconde was de hele vergadering roerloos. We gaven alleen omdat de fotograaf op de sluiter klikte. Toen, alsof ze traag in beweging waren, verspreidde de grote groep zich toen kinderen aan hun gedwongen onbeweeglijkheid ontsnapten. De keurige rijen losten op en vielen uiteen in individuen die met ballen hadden geschopt of ineengedoken met medewerkers.
Geen van die kinderen realiseerde zich dat de {{foto}} hen bijna zeker zou overleven. Een paar generaties later zou de varsity {foto} weer kunnen opduiken tussen verouderde papieren op een zolder, en iedereen zou zijn of haar grootvader zoeken tussen de vele nieuwste, jeugdige gezichten.
Foto’s zijn belangrijk omdat ze momenten in ons leven die onopvallend verlopen en die op dat moment weinig betekenis voor ons lijken te hebben, stilzetten. De betekenis van {een foto} zal niet eens de onze zijn – in plaats daarvan kan het voor anderen zijn die op zoek zijn naar de feitelijke specifieke persoon die we zo snel waren als we waren of de plaatsen die we zo snel mogelijk kenden.
Elke {foto} kan een klein stukje van een puzzel zijn dat het grotere plaatje van ons leven compleet maakt.

3. Foto’s stellen ons in staat om te delen en te spreken

Afbeeldingen zijn meer dan een eenvoudig document. Foto’s spreekt voor het gemakkelijkste en meest genereuze deel van onze menselijke aard de noodzaak aan om wat we mooi en opvallend ontdekken met anderen te delen.
Je hoeft alleen maar de veelheid aan websites voor het delen van foto’s te proberen om deze impuls aan het werk te zien, de plaats waar honderden mensen hun niet-openbare, gepassioneerde en gewoonlijk eigenzinnige manier delen om de wereld rond hen uit te zoeken. In talloze uitdrukkingen kunnen onze afbeeldingen ons leven delen met vreemden. Hoe extreem efficiënt is dat?

4. Foto’s maken ons tot kunstenaars

Foto’s stellen ons in staat ons te onderscheiden door middel van een schilderijentype. We ontdekken een onwaarschijnlijk panorama of het gelijnde gezicht van een verouderd man en we willen het grijpen. Ieder van ons heeft misschien een nieuwe expliciete trigger om {een foto} te maken, maar we willen allemaal één factor creëren. Toch is ons leven van negen tot vijf ook alledaags: het creëren van een beeld maakt ons tot kunstenaar. Het voelt goed.

5. Foto’s is een bloemrijke taal

Onze afbeeldingen kunnen categorisch plezier en verdriet, shock en sympathie zijn. Elke menselijke emotie kan een plekje op foto’s blootleggen. Slechts een paar jaar heb ik mijn foto’s van bewolkte landschappen zeker niet gewaardeerd, omdat we dachten dat er geen pracht was in een land met gedempte kleuren en een loden lucht. We hadden graag gezien dat het land leefde van kleur en levendigheid. Desalniettemin zorgt het gebrek aan kleur in een panorama ervoor dat u op zoek gaat naar verschillende punten die bij goed daglicht onopgemerkt blijven. Dit kan vermoedelijk de symmetrie zijn van heuvels of een boom die uit een bos van tonnen steekt.

6. Foto’s hebben de kracht om ons te manoeuvreren

Foto’s kunnen onze aandacht trekken en in gesprek gaan met onze emoties. Er zijn verschillende uiterst efficiënte foto’s die ons echt punten zullen laten voelen. Op een verder verfijnd diploma leren foto’s ons cursussen een paar volledige waaier van emoties. Verdriet heeft de kracht om de helderheid en kleur van ons leven weg te schrobben. Er is geen magische methode om deze nieuw leven in te blazen. We hebben een bepaalde persoon nodig. Desalniettemin gaan we, terwijl we voorbereid zijn, op zoek naar de vormen en patronen die niettemin in de grijsheid aanwezig zullen zijn. Ze gaan ons uiteindelijk nog een keer naar kleur leiden. Gedurende alle momenten van goed verdriet in het leven, hebben we nu afbeeldingen gebruikt om die hoop op het terugkeren van kleur te benadrukken. Foto’s, op zijn meest interessante, zijn een robuuste taal die tot onze emoties spreekt. Het stelt ons in staat ons verhaal te vertellen en onthult anderen onze omlijsting van de wereld die ons bolvormig is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *